Blog

Wij serveren een divers scala aan klanten in de industrie differerent sectoren, waaronder banken,
financiële dienstverlening, Reclame & Media. IT, Retail en Professional Services.

22

Jun

2009

Spamverbod voor B2B email marketing per 1 oktober

SetSize188138 opta2

Sinds 1 oktober 2009 is de Telecom wetgeving voor het versturen van email naar bedrijven aangescherpt. Al sinds 2004 geldt er een spamverbod voor consumenten. Nu dus ook voor bedrijven. Maar wat betekent dit concreet voor je email campagnes?

Wat houdt het spamverbod in ?

Spamverbod: Het is niet meer toegestaan om naar e-mailadressen of faxnummers van ondernemingen met rechtspersoonlijkheid zoals een BV of NV ongevraagd berichten te verzenden.

Het versturen van ongevraagde berichten naar gebruikers van een 'social networking website' (bijv. Hyves, Facebook en MySpace) valt ook onder de omschrijving van spam.

Een uitzondering geldt voor klanten; bestaande klanten mag je emailen zonder toestemming vooraf onder twee voorwaarden:

  1.     De berichten moeten betrekking hebben op gelijksoortige producten of diensten.
  2.     Bij het verkrijgen van uw e-mailadres moet op een eenvoudige wijze bezwaar (opt-out) gemaakt kunnen worden tegen het gebruik ervan. Dat geldt bovendien voor ieder bericht dat je na de verkoop van de desbetreffende verzender ontvangt.

Wat betekent dit concreet voor je bedrijf?

Huidige email bestand

Loop kritisch door het e-mail bestand; Wie is er klant? Wie is er nog geen klant? En van wie weet je nauwelijks meer wie het was? Zorg dat er vóór 1 oktober voor de 'niet klanten' een opt-in is.

Nieuwe aanmeldingen

Zorg dat er een opt-in is voor uw nieuwe inschrijvingen – dat houdt in dat na aanmelding een bevestigings e-mail verstuurd wordt (confirmed opt in), maar beter nog een bevestiging gevraagd wordt van de aanmelding (double opt in). Dit laatste voorkomt dat iemand zomaar opgegeven wordt voor een nieuwsbrief door iemand anders.

Nieuwsbrief

  •     Opt-out mogelijkheid    In de email moet het makkelijk zijn om jezelf weer af te melden - bijvoorbeeld via een ‘unsubscribe’ link of email adres in de verstuurde email
  •     Afzender   Het moet duidelijk zijn namens wie de nieuwsbrief verzonden is.
  •     Voeg waarde toe    Het belangrijkste wellicht - zorg voor toegevoegde waarde. Als je berichten stuurt die niet interessant zijn voor de ontvanger – doe het dan niet. Dat draagt alleen maar negatief bij aan de beeldvorming over je bedrijf.

Voor de duidelijkheid: het blijft natuurlijk wel mogelijk om gewoon een persoonlijk bericht te sturen naar iemand – ook al is er geen opt-in.

Meer informatie over het spamverbod vindt u op de website www.spamklacht.nl van de Opta.

 

Plaats uw reactie

Reacties

Er heeft nog niemand gereageerd op deze pagina.