ecommerce inner9


e-Commerce

Meer online verkoop met een converterende en geoptimaliseerde webwinkel

Online Marketing

Uw webshop kan nog zo mooi en goed zijn, u verkoopt niets als uw doelgroep u niet weet te vinden. Moona E-Commerce heeft ruime ervaring in het bepalen van de juiste marketing strategie voor uw webshop. Internet is daarbij uitermate geschikt en biedt tal van mogelijkheden om uw doelgroep te vinden en direct aan te spreken. We gebruiken daarbij verschillende online kanalen. We spreken webshop bezoekers zo aan dat zij ook daadwerkelijk overgaan tot een bepaalde actie, zoals het kopen van een product, het downloaden van een brochure, of het abonneren op uw nieuwsbrief. Acties die direct iets opleveren, of die ervoor zorgen dat mensen zich binden aan uw merk en/of producten en diensten.

Er zijn heel veel mogelijkheden om zoveel mogelijk klanten binnen te halen voor uw webshop.

Search Engine Optimization (SEO):

Vindbaar zijn, als eerste opduiken als een potentiele klant op zoek is naar uw dienst of product. Het belangrijkste van een webshop is uiteindelijk gevonden te worden. Moona E-commerce. brengt de zoektermen en –woorden van uw potentiele klanten in kaart en helpt u om deze te integreren in uw webshop. Hierdoor vindt niet alleen een grote groep mensen uw site, maar bevat die groep ook veel relevante bezoekers voor uw product of dienst.

Ad words:

Alleen al in Nederland maken dagelijks miljoenen mensen gebruik van zoekmachines. Een steeds groter aantal bedrijven speelt daar op in door op zoekmachines te adverteren. SEA (Search Engine Advertising) kan effectief zijn, maar opvallen in zoekmachines is nog een hele kunst. Wat zoekt een klant echt? Welke behoeftes zitten daarachter? Moona Consulting heeft ruime ervaring met het opstellen van gerichte en strategische SEA campagnes, waarmee u de kans vergroot dat uw doelgroep u als eerste vindt.

Social Commerce:

Het zijn perfecte platforms om uw doelgroep te bereiken, Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram, en morgen misschien weer andere populaire sociale media. Meer dan 70 procent van de Nederlanders maakt er inmiddels gebruik van, en dat aantal neemt nog steeds toe. Als u het goed aanpakt kunt u enorme groepen mensen bereiken, en de betrokkenheid en loyaliteit van uw doelgroep sterk vergroten. Maar waar moet u zijn, en waar wellicht niet? Hoe zet u deze media goed in? En hoe boekt u optimaal resultaat? Ook hierin adviseert Moona E-commerce u graag.

E-mail Marketing:

Regelmatig nieuwsbrieven versturen, adverteren in nieuwsbrieven aan derden, of promotionele acties via mailbestanden verspreiden, het zijn nog steeds perfecte acties om klanten binnen te halen en/of te behouden, en om je omzet en naamsbekendheid te vergroten. Daarbij is emailmarketing snel, goedkoop en efficiënt. Moona E-commerce licht u graag in over de beste manieren om email marketing in te zetten voor uw webshop.

Affiliate Marketing:

Wat is mooier dan dat populaire websites onder uw doelgroep uw webshop aanbevelen? Bijvoorbeeld door een banner of testlink. Deze zogenaamde affiliate (partner) marketing is mooie reclame, want als anderen u aanraden, komt dat geloofwaardiger over dan elke andere vorm van reclame. U betaalt bovendien alleen commissie als er via zo’n promotionele link een aankoop wordt gedaan. Partners zijn dus kritisch met hun verwijzingen. En de kosten blijven beperkt.

Vergelijkingsmarketing:

Het is een specifieke en zeer efficiënte vorm van affiliate marketing: genoemd worden op vergelijkingssites. Potentiele klanten doen graag onderzoek naar waar de beste “value for money” gerealiseerd kan worden, of wie het mooiste product verkoopt. Daarvoor bestaan soms zelfs professionele vergelijkingssites. Moona Consulting weet welke sites eventueel voor u kunnen werken, en heeft ruime ervaring bij het bepalen van een geschikte strategie op dit gebied.

Online Adverteren:

Met een online campagne kunt u zich direct richten op uw doelgroep. Daarnaast zijn de resultaten van een campagne heel precies te analyseren, waardoor u het succes van een campagne goed kunt meten. Hierdoor kunt een schat aan informatie vergaren over uw klanten. Die u bij een volgende campagne goed kunt gebruiken, zodat uw marketingbudget steeds efficiënter en effectiever wordt benut.

Loyalty Programma:

Als u een klant eenmaal binnen heeft gehaald, wilt u natuurlijk dat deze vaker terugkomt. Beloningssystemen, spaarprogramma’s, affiniteitsprogramma’s en/of voordeelprogramma’s. Er zijn veel loyalty programma’s, maar niet elke mogelijkheid past ook bij elk product of dienst. En ook de timing, de duidelijkheid en de voorwaarden die u inzet, zijn cruciaal voor het slagen van zo’n programma. Laat u op dit vlak door ons adviseren. Een goed loyalty programma kan veel opleveren: Het stimuleert herhaalaankopen, verkleint de kans dat klanten overstappen naar de concurrent, verhoogt binding met de klant, en biedt inzicht in het uiteindelijke koopgedrag van de klant.


Neem contact op met een van onze E-commerce experts om te bepalen welke online marketing strategie het beste bij uw doelgroep en webshop past.